Årshjul
Vi har forskellige moduler vi arbejder med. Derfor arbejder vi efter et årshjul i 4 dele. Det er slet ikke sikkert at du har brug for at gå hos os et helt år. Dette er noget vi tilrettelægger efter din individuelle plan i sammenråd med din uddannelsesvejleder. Der er løbende optag på skole, så du kan starte til enhver tid uanfægtet af årshjulet.
Nedenfor er en kort beskrivelse af hvert modul, så du kan få en fornemmelse af hvad du kommer til at arbejde med i løbet af dit ophold. Dette er kun et udpluk.


Livsmestring
I modulet livsmestring arbejder vi med vigtigheden af mødestabilitet, det forpligtende arbejdsfællesskab og det at tage ansvar i eget liv.
I køkkenet beskæftiger vi os med fødevare hygiejne og generel introduktion til det, at arbejde professionelt med mad.
I de almene fag Dansk og matematik fokuserer vi på budgetlægning, hvordan betaler man en regning? Netbank, e-Boks, digital post og meget mere.
Arbejdspladslære
I modulet arbejdspladslære arbejder vi med fagsprog, normer og uskrevne regler på en arbejdsplads. Sammenarbejdslære, hvordan indgår man i et professionelt sammenarbejde med andre. Hvordan håndterer jeg en konflikt på arbejdspladsen?
I køkkenet beskæftiger vi os med fødevarekendskab, økologi og bæredygtighed, kundehåndtering og service.
I de almene fag har vi fokus på opskriftberegning og måleenheder. Vi forholder os til kunde typer, signalværdier og målgrupper. Hvilken betydning har det for os.


Kompetenceafklaring
I modulet kompetanceafklaring arbejder vi med Ernæring og næringsstoffer, lær og læse en varedeklaration. Det at kunne tage beslutninger om sundhedsmæssige valg på et oplyst grundlag. Det er også i dette modul at der vil være mulighed for praktik hos en af vores mange sammenarbejdspartnere.
I køkkenet beskæftiger vi os med, hvad er sund mad? hvordan kan vi gøre en opskrift sundere? Osv.
I almenfagene kigger vi ind i hvor eleverne er rent fagligt og hvad de eventuelt mangler for at kunne gå til en 9. klasses eksamen hvis dette er nødvendigt.
NB. Vi fører desværre ikke til eksamen hos os, men vi afklarer niveauet hos dig og kan klæder dig på til at gå til eksamen.
Job / uddannelses klar
I vores sidste modul Job og uddannelses klar, fokuserer vi på overgangen fra os over i ordinær uddannelse eller job. Det kan også være overgang til FGU, EGU eller noget helt tredje. Det er ofte i denne periode at du vil skiftet til din nye uddannelse, job eller FGU. Omdrejningspunktet i Dette modul vil være, at du kommer godt videre til den uddannelse, job eller FGU du skal gå på.
I køkkenet beskæftiger vi os med Rutine produktion, branchekendskab og sidemandsoplæring.
I almenundervisningen arbejder vi med finjustering af kompetencer og eventuelt forberedelse til at kunne gå til eksamen.
